wellness spa Montenegro Crna Gora
remove_red_eye 6553
favorite_border 0
share

Šta je to hammam?

Ako još niste čuli za hamam, uskoro ćete morati. Ovaj tretman je širom svijeta poznat po opuštanju i čišćenju marokanskim ritualom koji je vjekovima star.

Hammam se neznatno razlikuje od tradicionalnih termalnih toplica. Iako su obije duboko opuštajuće i dobre za kožu, a ne koriste termalne vode, hammam tretmani koriste vruću paru za postizanje dubokog i osnažujućeg čišćenja.

Mnogi hamam tretmani također koriste bogati s vitaminima E, maslinovim sapunom poznatim po svojim svojstvima hranjive i piling kože. Osim toga, neki tretmani mogu uključivati ​​rhassoul glinu, antibakterijski mineral koji djelotvorno i sigurno uklanja toksine i nečistoće iz tijela, smanjuje sebum i zateže pore.

UMJETNOST KUPANJA

Tradicija kupanja sastavni je dio bliskoistočne i sjevernoafričke kulture, često se odvija u prekrasnim starim kupalištima. Kupanje je mjesto okupljanja i razgovora, jer je to mjesto za opuštanje i čišćenje.

Hammam Bath

Dvije najčešće vrste kupki su marokanski hamam i turska kupelj. Iako su obije popularne, marokanski hamam često je omiljen zbog upotrebe pare preko vode. Para čini čuda za omekšavanje kože, opuštanje uma i otvaranje pora za duboko čišćenje.
.

ISTORIJA HAMMAMA

Prvu javnu kupku stvorilo je Rimsko carstvo prije više od 2000 godina. Kao i kod tradicionalnih hammam kupelji, rimske su kupelji sadržavale sobe različitih temperatura. Na taj je način bilo moguće stimulisati cirkulaciju, kao i detoksikaciju tijela znojeći nečistoće,a pritom osiguravajući duboko čišćenje.

Koncept javne kupelji usvojen je s ostatkom svijeta ubrzo nakon što je Maroko jedna od prvih zemalja koja je prihvatila ovaj način kupanja. Građani su odobravali način na koji su se mogli održavati čistima, a njihova koža nahranjena, a svi su mogli sjediti i razgovarati sa svojim susjedima.

Danas je hamamska kupelj još uvijek vrlo rasprostranjena u marokanskoj kulturi, a mnogi Marokanci na nedeljnom nivou posjećuju kupke.

Hammam Accessories

ŠTO HAMMAM TRETMAN MOŽE UČINITI ZA VAS

Uz omekšavanja kože i hranjivih sastojaka te prirodno piling i antibakterijsko detoksikaciju, hamam također čini sljedeće:

Pojačava imunološki sustav. Vruća para koja se koristi tijekom hamama pojačava imunološki sustav dilatacijom krvnih žila i povećava cirkulaciju u tijelu, otvarajući pore tako da se otrov može osloboditi.
Podmlađuje tijelo. Postoji nešto istinski transformativno o snazi ​​vruće pare za vraćanje umornih, bolnih mišića.
Intenzivno osnažuje. Intenzivno ribanje i masaža koje doživljavate tijekom hamama dovode do znatnog povećanja protoka krvi, što potiče i budi čula.
Opušta um i tijelo. Zahvaljujući intenzivnoj toplini i pari, kao i opuštajućem masažnom elementu, teško ćete pronaći tretman koji će biti opušteniji i ugodniji od hamama.

Woman relaxing during hammam

ŠTA OBUĆI ZA HAMMAM?

Ranije su polovi u hammama bili odvojeni. Međutim, to je sada uobičajenije za unisex tretmane, pa možete donijeti ogrtač za kupanje, bikini / kupaći kostim i japanke u svoj tretman hamamom kako biste zaštitili vašu privatnost.

Izvor: www.spaexperience.org.uk