wellness spa Montenegro Crna Gora
remove_red_eye 891
favorite_border 0
share

5 činjenica za očuvanje kože koje treba znati

1. Postoje različite faze organske proizvodnje

Riječ organski može se pojaviti na različite načine na proizvodima, ali ako zaista tražite istinski organski proizvod, organski pečat je jedina stvar koja govori istinu. Kako bi se prikazala pouzdana organska oznaka, proizvodi moraju sadržavati najmanje 95 posto organskih sastojaka. Skladno ovom Organic Certified Label Guide, preostalih 5 posto ili manje proizvoda ne smije biti dostupno organski i biti odobreni od strane Nacionalnog ekološkog programa. Proizvodi koji kažu “Made with Organic Ingredients” moraju imati najmanje 70 posto organskih sastojaka, ali neće imati pečat. Neke firme mogu koristiti kombinaciju prirodnih i sintetičkih sastojaka, ali ako sadrže manje od 70 posto, organske sastojke mogu uključiti samo na popis sastojaka, a ne kao oznaku.

2. Cijena organske njege kože će biti viša

Ekološka oznaka može doći s povećanjem cijene, ali cijena može biti povezana s kvalitetnijim proizvodom koji je stoga zdraviji od jeftinijih alternativa. Oznake nisu marketinški trik: firme moraju slijediti mukotrpne smjernice koje su jednako skupe i dugotrajne. Aplikacija i naknade za dobijanje organskog pečata mogu koštati i do 1500 dolara, a kompanije moraju registrovati svaki dodatni proizvod koji žele prikazati pečat s dodatnim troškovima. Označavanje možda neće biti finansijski teret za veće marke, ali male marke ili ljepote marki koje se proizvode po narudžbi često moraju cijeniti čak i veći faktor u tome što organski proizvodi za kožu imaju kraći rok trajanja. Prema izvješću StyleCastera, ponekad veliki trgovci ne žele odgovornost da se bave pokvarenim proizvodima na policama i odustanu od nošenja nekih velikih, organskih proizvoda na tržištu.

Cijena sastojaka potrebnih za formuliranje organskih kozmetičkih proizvoda za moje vlastito poslovanje može biti nevjerojatno skupa, ali budući da su moji proizvodi personalizirani za klijente, ne moram brinuti o robi koja je istekla kao i drugim robnim markama. Međutim, budući da nikada ne proizvodim proizvode koji znače proizvodnju 12 narudžbi dnevno, bit će potrebno dosta vremena. Postoje tisuće nevjerojatnih ljepota koje jednostavno nemaju snage da masovno proizvode svoje proizvode i / ili vrednuju kontrolu kvalitete malih serija i tako nose tešku cijenu koja je vrijedna. Kada uzmete u obzir sve ove dodatne komponente, lako je razumjeti zašto mnoge manje tvrtke moraju odgoditi ili se odreći organskog pečata.

3. Prirodno nije isto kao organsko

Maleni font na etiketama sastojaka i općem jazu znanja koji većina potrošača ima o kemiji i znanstvenim imenima može nam otežati da ocijenimo koji su sastojci zapravo prirodni, a kamoli organski. Prema ovoj definiciji Enciklopedija Britannica “organski” je definiran kao spoj koji sadrži atom ugljika. Zagovornici sigurne kozmetike brzo naglašavaju da je brandovima lako iskoristiti pogrešno predstavljanje riječi organski. Autor ovog posta objavljen na Health Reportu objašnjava kako se metil paraben može pogrešno protumačiti kao “organski” jer je nastao od prirodno trulog lišća koje zatim postaje otrovna, sirova nafta. Riječ “miris” također može biti pomalo misteriozna: kao što je dobro i dobro izvijestio, FDA izuzima tvrtke od toga da moraju navesti sve elemente koji čine “miris” njihovih proizvoda.

Mirisi mogu biti mješavina prirodnih i sintetičkih kemikalija. Godine 2014. Nacionalna akademija znanosti pronašla je neke od tih sastojaka koji često čine “miris” proizvoda koji uzrokuju rak. Ako volite miris u njezi kože, umjesto naljepnica potražite naljepnice koje navode mirisna eterična ulja.

 

4. Možete podržati organske poljoprivrednike dok podupirete vašu kožu

 

Prema Rodale institutu, koji je usporedio konvencionalna i organska istraživanja na terenu tijekom 30-godišnjeg razdoblja, konvencionalni poljoprivredni sustavi emitiraju 40 posto više emisija stakleničkih plinova (GHG) od organskog uzgoja. Nabava organske njege kože ne ograničava samo vašu emisiju ugljičnog dioksida, ali kako autor ovog posta iz Duhovnosti Health.com ističe, klimatske promjene dovode do nestašice hrane. Podrška organskim poljoprivrednicima podržat će sigurnost hrane za buduće generacije jer organska polja imaju urođenu sposobnost hvatanja, skladištenja i korištenja vode. Naravno, moj omiljeni razlog za potporu organskoj poljoprivredi je ljubaznost prema zemlji koja nesebično proizvodi naše prirodne rutine ljepote.

5. Rezultati sastojaka u organskoj kozmetici mijenjaju se poput bilo kojeg drugog proizvoda

Dezodorans na otoku
Zapamtite: Samo zato što nešto kaže organski ne znači da je nedvojbeno sigurno za sve. Ako imate specifične alergije ili reakcije na određene biljke, svakako želite provjeriti popis sastojaka.

 

Izvor: www.bustle.com

Leave Comment

message
email
person