wellness spa Montenegro Crna Gora
remove_red_eye 930
favorite_border 0
share

Profesionalni trikovi za savršen makeup

Ma koliko makeup proizvoda imali u svom neseseru, jedno je sigurno – oni nam ne vrede mnogo ukoliko ne znamo pravilno da ih koristimo i da ih iskoristimo na najbolji način kako bismo prikrli neke određene nedostatke. Šminka radi šminkanja nije neophodna. Svaki vrhunski makeup stručnjak će vam reći: prvo dobro proučite svoje lice i definišite šta je to što biste želeli da istaknete a šta je to što biste rado prikrili.

Pre početka šminkanja, neke proizvode prosto morate imati. Nije nužno da imate istu količinu i nijanse koje imaju profesionalni šminkeri (jer ne zaboravite, oni se prilagođavaju mnogim licima). Bitno je da imate ono što baš vama odgovara, a to se sve može svesti na nekih desetak kvalitetnih proizvoda.

Uvek birajte kvalitetnije, brendirane proizvode, jer makeup koji stavljate na svoje lice, nije nešto sa čime želite da se igrate i da rizikujete eventualne osipe i upalne procese na koži.

​Savršen ten

Savršen ten je nešto što se podrazumeva, sve ostalo su nijanse. Preduslov za kvalitetan makeup je definitivno dobro odrađena podloga. Nema ništa ružnije od promašenog tona pudera, preteranog bronzera i hajlajtera. Pre svega, razotrite da li se šminkate za večernju ili dnevnu varijantu. Dnevna svetlost zna biti veoma surova, pogotovo kada je podloga u pitanju, i pod određenim uglom mogu biti vidljivi tragovi pudera ili njegovo neslaganje sa tenom. Prema tome, ukoliko je u pitanju dnevna šminka, povedite računa. Puder nemojte nanositi četkicama, već koristite beauty blender ili sunđer za nanošenje pudera. Proizvod lagano utapkajte u kožu, i krenite sa malom količinom. Kada koža upije, počnite sa nanošenjem drugog sloja. Kada koža prestane da upija, tu je vreme da prestanete. Svako prekomerno nanošenje ostaviće tragove. Nemojte pokušati da npravilnosti sakrijete većom količinom pudera, već za to koristite proizvode koji su namenjeni toj svrsi – korektore!

Obrve

U skladu sa željenim izgledom jače ili slabije naglasite obrve. Nemojte preterivati, i zadržite se na „mekanom“ izgledu. Neka vaše obrve imaju prirodan oblik, i neka budu lagano pigmentovane. Preterano uokvirene, prenaglašene obrve delovaće previše izveštačeno.

Oči

Osnovni zadatak dobrog makeupa jeste da naglasi oči. To postižemo vizuelnim povećavanjem, uz pomoć senke, ajlajnera i maskare. Ajlajner i maskara (ukoliko se nanesu pravilno) mogu mnogo toga promeniti. Maskaru nanesite u više slojeva, ali tek nakon što se prethodni osuši. Preterano mazanje maskare dok prethodni sloj nije suv, može rezultirati ulepljenim, grudvičastim trepavicama.

Usne

Povećanje volumena usana je osnovni zadatak makeup stručnjaka. Ono što je bitno, jeste da koristite olovku za usne sa kojom ćete uokviriti i sprečiti da karmin ili sjaj cure iz prostora određenim za njih.

Izvor: http://glambox.rs

Leave Comment

message
email
person