spa wellness Crna Gora Montenegro
remove_red_eye 914
favorite_border 0
share

Novi trendovi wellness turizma

Ako je glavni cilj vaše sljedeće putničke ekspedicije biti u potpunoj gužvi i/ ili lijeni odmor, definitivno zaostajete za vremenima.

Ovih je dana sve je stvar u wellness putovanjima. I ne, to ne kažemo samo zato što smo putopisni blog koji se fokusira na zdravlje i dobrobit, već o tomoe svjedoče međunarodne organizacije  koju čine čelnici liječilišta i wellness industrije. Nedavno je objavljena studiju o rastućem trendu wellness putovanja, zaključujući kako raste čak i brže od opštih globalnih putovanja.

I da, wellness turizam je upravo ono kao što zvuči. To je putovanje u svrhu održavanja, upravljanja ili poboljšanja zdravlja i dobrobiti. To može značiti brigu o svom fizičkom, mentalnom ili emocionalnom zdravlju kroz aktivnosti kao što su joga, fitness i spa tretmani.

Iako mislite da to zvuči sjajno, možda se takođe pitate zašto je to potrebno. Ali razmislite o tome. Većinu vremena zamišljamo da odmor ili putovanje da bude nešto opuštajuće i divno, jer je u stvarnosti često stresno i može poremetiti rutine poput vježbanja, spavanja i uobičajenih prehrambenih navika.

No umjesto da se dozvoli ponoviti štetni ciklus, mnogi putnici sada kreću na putovanja koja su posebno usmjerena na održavanje i poboljšanje njihovog ličnog zdravlja. Oni traže odmor koji ih zapravo pomlađuje i oslobađa od stresa.

Prema studiji, wellness turizam predstavlja globalno tržište od 438,6 milijardi dolara, ali predstavlja samo oko šest posto svih domaćih i međunarodnih putovanja. Ipak, predviđa se da će svake godine do 2030. rasti preko devet posto.

Trenutno je wellness turizam najpopularniji među građanima u Sjedinjenim Državama, Njemačkoj, Francuskoj, Japanu i Austriji. Ali predviđa se porast u zemljama Evrope, Azije, Latinske Amerike i Bliskog Istoka / Sjeverne Afrike.

Ako planirate sljedeći odmor, možda biste trebali razmotriti fokus na opšte dobro. Iako se možda razlikuje od onoga na što ste navikli, imamo osjećaj da ćete u potpunosti uživati ​​u njemu.

Leave Comment

message
email
person