wellness spa Montenegro Crna Gora
remove_red_eye 915
favorite_border 0
share

Najneobičniji spa tretmani širom svijet

Kupka od vina u Japanu

Yunessun spa centru u Tokiju nude tretman kao iz snova za sve ljubitelje vina. Antioksidansi iz grožđa čine vino blagotvornim napitkom koji ima povoljna dejstva, kao što su borba protiv starenje kože, ubrzavanje cirkulacije, i zaštita prirodnog kolagena i elastina u koži. Zbog toga se u ovom spa centru priprema kupka koju čini crno vino, a tamo se još možete brčnuti u zelenom čaju, kao i ramen supi s nudlama (?!), piše Citymagazine.

foto
foto:amusingplanet

Tretman lica vatrom u Kini

Huo Liao je popularan spa centar u Kini, poznat najviše po svom tretmanu lica vatrom. Tkanina umočena u alkohol i blagotvorne eliksire stavlja se na lice ili drugo mjesto na tijelu gdje je koža problematična. Zatim se tkanina zapali, i gori manje od jednog minuta prije nego što se ugasi vlažnim peškirom. Ovakav tretman navodno smanjuje bore i opušta bolne mišiće.

foto
foto:movenourishbelieve

Izbacivanje toksina na 200 stepeni u sauni, u Južnoj Koreji

Mislite da je sauna u koju idete vruća? Probajte da se pečete kao pizza u ovoj kamenoj pećnici od saune, koja se nalazi u Koreji. Na nevjerovatnih 200 stepeni ljudi jedva dišu, i moraju da unesu specijalne pokrivače od jute kako bi podnijeli vrućinu. Ovako visoka temperatura trebalo bi da izbaci ama baš sve toksine iz vašeg organizma.

foto
foto:socoolkorea

Masaža zmijama na Baliju

Na Baliju, u Heritage Reflexology spa centru, nude jednu zaista specifučnu masažu. Naime, pustiće gomilu velikih zmija, tipa piton, i onih manjih, da se uvijaju preko vašeg tijela. Navodno će njihovo kretanje, kao i vaš povećan adrenalin usled napetosti i straha, povoljno uticati na poboljšanje metabolizma.

foto
foto:metro.co.uk

Masaža kaktusom i tekilom u Meksiku

Four Seasons hotelu u Meksiku nude jedinstven tretman u kom koriste velike latice sa kaktusa kojima onda masiraju goste. Na svu sreću iglice su prethodno izvađene iz biljke, a nakon masaže na red dolazi utrljavanje losiona koji u sebi sadrži tekilu.

foot
foto:perierga

Tretman za tijelo od čokolade u Americi

U Pensilvaniji postoji Chocolate Spa koji nudi mnoštvo tretmana svim ljubiteljima čokolade. Najupečatljiviji je svakako onaj gdje se cijelo tijelo premaže fondom od čokolade, a zatim umota u meko i toplo ćebence, kako bi se blagotvorno dejstvo kakaa proširilo. Ovaj tretman odlično hrani, njeguje i revitalizuje kožu.

foot
foto:pinterest

Kupka od toplog sijena u Italiji

Hotel Heubad umjesto izležavanja u popularnom blatu nudi neobično ležanje u toplom sijenu. U svježem i ugrejanom sijenu leži se i opušta dvadesetak minuta, a zatim slijedi posebna kupka koja traje pola sata. Sijeno vrši detoksikaciju organizma, i liječi umorne i otekle mišiće.

foto
foto:healthpatrol

Krioterapija u Finskoj

Haikko spa centru posjetioci mogu da isprobaju sve popularniju krioterapiju koja ja sada naširoko zastupljena. Ona izgleda tako što se ulazi u jednu komoru u kojoj se bude najviše tri minuta, jer unutra vlada temperature od čak minus 110 stepeni. Ovako niska temperatura podstiče metabolizam, otklanja bolove, i čini kožu blistavom.

foto
foto:chillcryo
Izvor: fosmedia.me

Leave Comment

message
email
person