remove_red_eye 2872
favorite_border 0
share

10 Spa prednosti

Doživite masažu nakon stresnog vremena ili se počastite njegom lica prije velikog događaja, spa tretmani su luksuz kojem se mnogi od nas vole prepustiti, a mi imamo samo izgovor za vas bog kojeg éte reyervisati bar jedan tretman! Otkrilvamo za vas neke čudesne prednosti spa posjeta za koje mislimo da ćete htjeti znati …

 

1. Pomaže u uklanjanju stresa
Nije potrebna posjeta lječilišta za fantastičan način za opuštanje i uklanjanje stresa. Posjeta spa centru nudi izvrsnu priliku da se odvojite od svakodnevnih životnih stresova i steknete dragocjeno „moje vrijeme“. Ako sebi dopustite da se ovaj put potpuno opustite i odmorite, ima toliko dodatnih prednosti, kao što su jasan um i povećana produktivnost nakon što napustite tretman!
 
2. Pomaže kod usporabanja starenja
Mnogi spa tretmani mogu zapravo pomoći u borbi protiv starenja. Poznato je da tretmani pomažu odgodu i sprečavaju nastanak bora stimulišući stanice kože i hidrirajući kožu. Uz to, uopšteno dajete sebi vremena za opuštanje i de-stres kao odličnu  tehniku protiv starenja! Teško je priuštiti svakodnevno opuštanje, ali bar dobar odmor uz spavanje može biti vrlo koristan.
3. Unaprijedite bolji san
Ako se borite sa snom, jedna od mnogih prednosti spa je ta što vam mnogi tretmani mogu pomoći da uhvatite više onih vrijednih momenata. Masaže u potpunosti opuštaju vaše mišiće i snižavaju krvni pritisak, pomažući vam održati zdrav otkucaj srca, što sve doprinosi boljem noćnom snu.
4. Ublažava bolove 
Opštii bolovi mnogima su uobičajena pojava: vježbanje, spavanje na nepodobnom madracu i dugo sjedenje za radnim stolom,samo im doprinosi. Sjajan način ublažavanja ovih bolova je opuštajuća masaža, bilo tijela, ili djelova tijela na kojim se fokusira na vaša problematična područja, što pomaže u potpunosti opustiti mišićno tkivo.

5. Podržava gubitak težine

Postoje razne teorije kada je u pitanju odnos spa lječenja i gubitka kilograma, ali mnogi podržavaju odnos između njih dvoje. Vrući spa tretmani otvaraju kožne pore, pomažu tijelu da odbaci toksine, a takođe podstiču tijelo da sagorij kalorije. Uz to, masaže dubokih tkiva mogu pomoći tijelu da razgradi masne naslage zahvaljujući pritisku i trenju koji se vrši na kožu.

Naravno, sve bi to trebalo biti u kombinaciji s dijetom i vježbanjem da bi imalo dubok učinak, ali prilično je lijepo znati da sagorite nekoliko kalorija i borite se protiv tog celulita tokom svoje lijepe masaže!

6. Poboljšani protok krvi i cirkulacija

Još jedna fantastična prednost masaže tijela, posebno ako ih često bude, jest ta što regulišu krvni pritisak i poboljšavaju vaš krvotok. To ima brojne povoljne učinke na vaše zdravlje, uključujući podršku pomaganju tijelu u borbi protiv bolesti. Za veće koristi od poboljšane cirkulacije krvi.

7. Sprječavanje varikoznih vena

Biti na nogama cijeli dan zaista može početi uzimati svoj danak na vašem tijelu. Ustajanje dugo vremena povezano je s razvojem varikoznih vena, koje su natečene i proširene vene. Međutim, masaža nogu može pomoći da se spriječi razvoj varikoznih vena. Ako ste cijeli dan na nogama, počastite noge masažom kakvu zaslužuju!

8. Povećana sreća

Među mnogim blagodatima spa tretmana je i biološki učinak koji ima na vaše tijelo, posebno u odnosu na vašu visinu sreće. Poznato je da masaže u toplicama oslobađaju serotonin, koji je hormon povezan sa srećom, i tako pomaže poboljšati vašeg raspoloženje nakon što se masaža završi! Ovo nema samo učinak nakon masaže, već možete iskoristiti prednosti ovog pojačanja i sljedećih dana.

9. Smanjena učestalost glavobolje

Mnogi od nas su s vremena na vrijeme skloni glavobolji, ali mogu postati osobito češći tokom razdoblja velikog stresa. Srećom, jedna od sjajnih prednosti posjećivanja toplica je ta što mnogi tretmani, poput masaže glave i masaže ruku, mogu doprinijeti smanjenju učestalosti glavobolje. Razlog tome je što masaže pomažu u oslobađanju napetosti koja često uzrokuje glavobolju.

10. Pomaže blistavu kožu

Ako imate problematičnu kožu ili se vaše lice osjeća posebno suvo, lice može pomoći da temeljito očistite i hidrirate kožu dajući joj njegu koja joj treba da izgleda svijetlo i sjajno. Tokom zime, oštri elementi na otvorenom u kombinaciji s grijanjem kuće i automobila mogu uzeti svoj danak na kožu i isušiti je. Međutim, kvalitetno lice može pomoći ublažavanju to temeljitim čišćenjem i hidratiziranjem kože.

Iz gore navedenih tačaka jasno je da blagodati spa tretmana idu daleko izvan stola za masažu! Božićno vrijeme, iako uzbudljivo, za mnoge može biti posebno naporno i stresno vrijeme, a nikad nije bilo boljeg vremena za posjetiti lječilištima! Alternativno, zašto se u novoj godini ne uputiti neki izlet, ali ako ste ga rezervisali imate se imate čemu veseliti? 🙂

 

Izvor: https://www.lemascandille.com/

Leave Comment

message
email
person